Hrdinky "Písku s vůní koření" :
SOŇA

Unavená matka pětileté
holčičky s Aspergerovým
syndromem z Prahy
ANN

Vztahem a luxusním životem
znuděná lesbička
z New Yorku
FRANCESCA

Úspěšná podnikatelka
toužící po dítěti
z Milána
DANUTA

Týraná matka dvou dcer
z Varšavy
HAFSA

Šestnáctiletá Masajka se
snem o práci v Evropě
Back
Next
Vítejte na mých stránkách :-)

Celý život pracuji na různých pozicích v IT. Vyzkoušela jsem si snad vše od programování, přes  tvorbu grafiky pro mobilní aplikace až po online marketing, kterému se věnuji v poslední době.
Před několika lety jsem absolvovala roční kurz kreativního psaní, abych si mohla splnit jeden ze svých velkých, dětských snů - psát příběhy o lidech a pro lidi a věřte mi, že dávat svým snům psanou podobu je pocit, kterému se málo co vyrovná.
Vaše Jana Hrubešová.
pouze na webu autorky za promo
cenu:


Navíc ZDARMA  získáte e-book
s povídkou "Cena perel"

Písek s vůní koření bude v prodeji u
všech dobrých knihkupců od října za
DMC 320,-Kč.
239,-Kč
PŘEDOBJEDNÁVKA
Písek s vůní koření
...KOUPIT
Pojďte se mnou ochutnat pár dobrot, které ráda připravuji pro svou rodinu a přátele.
Newsletter
Chcete vědět o všech novinkách,
slevách a akcích?

Registrujte se k odběru
mého newsletteru!

1/4 kila hnědé čočky
1/4 kila mletého hovězího (čím kvalitnější - s malým podílem tuku, tím lépe)
1 cibule
250-300g rajčatového pyré (dle chuti)
10 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
2 větší bobkové lístky
sůl dle chuti
hrst drcených mátových lístků (pytlíky na čaj se mi neosvědčily, máta by měla být  
doma sušená a hrubě nadrcená - v Turecku seženete velké sáčky čerstvé máty v  
obchodech)
jeden kelímek bílého jogurtu (hustý - holandského typu)

Čočku namočte, jak jste zvyklá.
Dáme vařit do velkého hrnce (později budeme přidávat maso s protlakem) . Vaříme v  
dostatečném množství osolené vody (jako naši polévku). POZOR - Čočka by ale měla  
být měkká, jako přílohová, ne rozvařená, jak jste zvyklá do české polévky.  
Než se nám čočka uvaří připravíme si maso.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme mleté maso, bobkový  
list, nové koření, sůl dle chuti a orestujeme, dokud není maso pěkně propečené.
Postupně přimícháme rajský protlak a pod pokličkou dusíme, cca 15 minut.
Po 20 - 25 minutách, jakmile protlak vstřebá šťávu a lehce zhnědne vše vmícháme do  
čočkové polévky.
Pokud máte málo vody, můžeme přilít vroucí vodu.  
Povaříme cca 10-15 minut, aby se vše pěkně spojilo a nakonec přidáme hrst máty.  
Necháme povařit ještě cca 2-3 minuty (ne více, dlouhým vařením byste přišla o  
mátové aroma a chuť.

Polévku servírujeme v polévkových talířích a zdobíme kopečkem bílého jogurtu.

Dobrou chuť.
ANADOLU ČORBA
Tento rodinný recept jsem si přivezla z Istanbulu, kde jsem strávila pár posledních let. Je od mé kamarádky, akademické malířky.
Pojďte si se mnou uvařit vydatnou čočkovou polévku, tak jak ji připravovala její maminka a babička v centrálním Turecku.
Copyright © 2017 by "Jana Hrubešová"  ·  All Rights reserved